torsdag 16. juni 2016

Stavanger - Barcelona

 
Blogginnlegget i går (15juni) forsvant rett opp i det ytre rom og er siden "aldri meir spurd "!
Det er noe plunder med nye apper, så jeg får prøve å teste ut steg for steg. Derfor vil dette innlegget bli servert i fleire bolker.
Vi reiste tidlig i går 15juni via Amsterdam til Barcelona @06:00.
Vi var framme på BCN apt.  like over 12:00 og tok toget til Sants hvor hotellet ligger bare et steinkast unna om du er god til å kaste stein. Uansett kapasitet på det området,ligger det bare noen få minutters gange og er klart synlig som AC Hotels fra utgangen, om du finner den rette.
 

Et par ord om å ta toget fra BCN til Sants eller andre stasjoner i byen, Gracia eller Francia: 
Det går kjempefint, kostet i går €4.10. Sants er den største togstasjonen og er en HUB, hvor du kan skifte tog og reise videre til nær sagt alle stasjoner. Skal du til Calafell , Sitges eller andre steder rundt Barcelona med lokaltoget, reiser du på samme billett,  men skal du videre med Renfe, må du ha ny "billett" i Sants.
Greit, ja, men vel og merke om du følger skiltene nøye og finner fram. Først er det buss-til-tog fra flyplassen til togstasjonen. Den er gratis. Det er flere busser som går. Men du må finne det stoppestedet som er merket T1-T2-T3 i en trekant. Det ligger rett til høyre når du kommer ned siste trappa. Togstasjonen er på første stopp. Billetter kjøpes på stasjonen i luke eller automat.
Ikke kast bort tida på cash point automaten, den tar laaaang tid, du må gjennom mange steps med prosessering mellom hver, dermed oppstår det også en kjempelang kø.
Vel, her var det travel agent emeritus som talte.

Resten av dagen gikk med til restitusjon og å ta igjen en tapt søvnmengde samt et par runder med mat og et par cervezas.

Siste matstasjon var med tapas på en terrasse like ved hotellet, de kelneren brukte sagway til og fra kjøkkener som lå i gaten under der vi spiste. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar